Sydney 2e dag
6 december 2012 - Sydney, Australië
06-12-12
Nou zeg Sinterklaas is hier helemaal niet langgeweest! Maar het hele Sint en kerst gevoel is bij ons ver te zoeken. Het past gewoon niet bij 35 graden.....boven nul.
Overigens, die dikke rookwolken waar we het gisteren over hadden, bleek van een enorme brand afkomstig te zijn, waarschijnlijk aangestoken, wie doet nou zoiets!
We beginnen met een ontbijt, en dan gaan we ieder ons eigen weg.
Ann gaat opzoek naar het "Museum Of Contempory Arts" (museum van hedendaagse kunst), Ton gaat nog een keer proberen een schaalmodel van een "Roadtrain" te vinden. We spreken af bij de "The Rocks" om 1 uur.
Ton is snel klaar met zoeken want de shop is snel gevonden, maar helaas geen Roadtrain. Toen maar lekker door de stad lopen, en heel toevallig .......... Daar is de Apple Store, maar Ton is nog wel op tijd bij de Rocks.
Van de Rocks gaan we met de bus naar Bondi Beach, een plaats waar men gezien en bekeken wil worden.
De zee is hier ook weer prachtig blauw met machtige golven waar de gebruinde surf Dudes en Sunbabes mooi bij afsteken. De gemiddelde leeftijd is hier 25, gek genoeg zie je hier geen moeder met 5 kinderen of bejaarde tussen lopen.
Na een half uurtje hebben wij het wel gezien en nemen de bus terug naar Sydney centrum. We willen weer naar de botanische tuinen, waar we 10 jaar geleden ook zijn geweest, zo mooi. Dat geeft ons ook een beetje het echte Australië gevoel, de eeuwenoude bomen, kaketoes, lorikeets en ibissen te zien rondlopen. Zonder deze parken zou de stad niet leefbaar zijn een 2e.......Hong Kong. Merendeel van de mensen die wij zien lopen is Chinees en veel dingen zijn al 2 talig.
Om 6 uur gaan we alvast even op de Europese toer en eten een hapje bij de Griek, en dit is verrassend lekker, de borden gaan schoon leeg (http://www.aesops.com.au).
De terug weg open we via het Hydes Park, maken een rit met de monorail door het centrum, en kopen een ijsje.

Geniet nog lekker
Veel plezier nog !!