Haast
4 februari 2015 - Haast, Nieuw-Zeeland
Woensdag, 04-02-2015
Regen en wind, zo begint de woensdag, nou eerst maar eens koffie drinken en plannen voor vandaag bekijken.
We beginnen met een bezoek aan de Department Of Conservation, DOC, zij doen heelveel voor de natuur en toeristen, we gaan hier heen om een melding door te geven.
Een paar dagen geleden maakten we een tussen stop op een rustplaats, en daar was het een bende van jewelste, vuilniszakken en ander afval in de struiken, en een dode Weka, op de picknicktafel.
Triest hoe sommige mensen dingen kunnen verzieken.
Maar wij gaan weer verder en de stromende regen word minder en houd zelfs op.
Hoera, we gaan snel naar buiten! Onze eerste stop is een zalmkwekerij, buiten zie je zalmen in alle maten zwemmen en binnen......verkopen ze heerlijk broodjes zalm. Hoewel we niet zolang geleden hebben ontbeten gaat zo'n heerlijk broodje zalm er best in met een fly buy (zo verbasterde de Japanse serveerster een flat white), oftewel wel "koffie verkeerd". We komen langs Jacob 's river en zien daar bij Bruce Bay de kust en de wilde golven van het westen weer, we komen voorbij 2 prachtige grote meren (Paringa en Moeraki) en stappen hier even uit. Heel even, want we worden direct opgevreten door de sandfly's . We springen direct in de auto en gaan er als een haas vandoor. Zo heeft Ton zijn eerste bekeuring gekregen. Bij Knights point is het uitzicht geweldig en het weer mooi opgeklaard, we ontmoeten dan ook veel vrolijke mensen. Een aantal van hen zijn we al eerder tegengekomen, waaronder een Engels echtpaar uit Manchester, waarvan de man op een reisgitaar speelde op de camping. Ship Creek is ook zo' n mooie  plek en er zijn ook een aantal wandelingen uitgezet, een langs de kust, eerst door het bos en dan over het strand en een wandeling door het moeras. Met name bij de laatste wandeling is het flink blijven bewegen, wil je niet helemaal lekgestoken worden door de sandfly's, gelukkig zijn die beestjes niet zo snel. En door gaan we weer meer nu met haast want we willen op tijd in Haast zijn!Â
Maar wat we nog niet eerder hebben gedaan is het consumeren van de nationale trots van Nieuw-Zeeland de whitebait, jaja dat visvoer. Het zijn jonge visjes die door een omelet gaat en dan op een sneetje brood, en het smaakt lekker! Zeker met het verhaal van de entoesiaste eigenaar van de zaak. Het eettentje heette Curly Tree whitebait en we hebben het gevonden via WikiCamps . Je gaat een stukje van de weg af , rijd langs een paar schuren en komt dan bij een klein tentje met 2 houten bankjes.....Curly Tree Whitebait.
Zonder haast in Haast gekomen, vinden we een mooie top ten camping met een grote schuur waar je kunt koken en eten; een doe-het-zelf wokrestaurant, met ervoor een enorme tafel met banken. Hier zou je met alle campinggasten aan kunnen eten ware het niet dat het helaas alweer regent. Maar nieuwe ronde nieuwe kansen.

weer leuke foto,s haast je wand het is zo weer voorbij